vrijdag 29 oktober 2010

Inspiratie

Wat is jouw excuus?In Management Support (vakblad voor de professionele secretaresses) een mooi stukje gelezen over Inspiratie. Wat is inspiratie en wat kun je ermee in je werk. Ben je instaat om anderen te inspireren? Esther Jacobs in ieder geval wel. Zij maakt er haar levenswerk van en deelt haar ervaringen met ons. Haar motto is 'If you do what you always did, you will get what you always got.  Zij heeft 2 boeken geschreven: "Wat is jouw excuus"? en "Wat is jouw droom?" Esther coacht en motiveert ondernemers en helpt mensen die hun dromen willen realiseren op weg. Zij zegt o.a. "Als je iets wilt doen, stel het niet uit, wacht niet tot het perfecte moment; dat zal nooit komen. Doe het NU! Zet vandaag de 1e stap. Hoe klein ook. 

Citaat uit interview:
Kan ik als secretaresse in mijn bescheidenheid anderen inspireren in mijn werkomgeving? Je eigen houding maakt het verschil. Als jij gelooft dat iets mogelijk is en dat uitstraalt, inspireer je anderen dezelfde houding aan te nemen en samen een oplossing te zoeken. Een mentaliteit van "ja, En" in plaats van "ja, Maar" kan het verschil maken. Zeg bijv. nooit nee als iemand om hulp vraagt. Dat wil niet zeggen dat je alles oppakt. maar zoek naar een oplossing.

Het is wel mijn wens dat ik op een dergelijke manier in mijn functie sta. Ik werk eraan. Work in progress.

Hierbij een filmpje dat al 30 miljoen x is bekeken. http://www.wherethehellismatt.com/
klik op dancing 2008

Laat je inspireren!

donderdag 28 oktober 2010

Ding 10 Delicious

Gisteren en vandaag in de weer geweest met Delicious. Leuke naam. In elk geval beter te spellen dan voorheen Del.icio.us.
Heb een eigen account aangemaakt http://www.delicious.com/eef.derijk
en een aantal bookmarks (favorieten) toegevoegd. Ik snap het principe wel, de meerwaarde voor mijzelf zie ik wat minder. Als organisatie kun je er wel je voordeel meedoen. Je kunt bijv.onderzoeken waar de interesses van de klant liggen. Vervolgens zou je daarop kunnen anticiperen en je inkoopbeleid daarop kunnen afstemmen.

The freshest bookmarks that are flying like hotcakes on Delicious and beyond.
http://www.cubeecraft.com/

en
http://mashable.com/

dinsdag 26 oktober 2010

zaterdag 16 oktober 2010

Ding 9 Wat vind ik van Web 2.0?

Tja, dat vind ik toch wel een moeilijke vraag. Even wat blogs bekeken van mede 23 dingen bloggers. En sommigen zijn zo indrukwekkend in het beschrijven daarvan, dat ik me afvraag wie er nog op mijn bescheiden mening zit te wachten. Alle mogelijkheden, alle toepassingen, alles wat je maar wenst kun je vinden en doen. Zelfs meer dan dat met alle bewerkingsprogramma's en trucages. Je kunt met mensen in contact komen, all over the world. Je wereld wordt groter en groter. Geweldig!
Natuurlijk is het te gebruiken voor de bibliotheek. Het zou mooi zijn als er 1 persoon of meerdere zich continu bezig houden met het vullen van de website. Nieuwtjes en gadgets plaatsen en direct vragen beantwoorden van de klant via msn. Meer doen met de materialen die de bibliotheek in de collectie heeft. Laat leners vertellen wat ze van een boek vinden. Show what you got!

Ding 8 Foto's bewerken


In de weer geweest vandaag met Ding 8 Foto's bewerken. Geinig hoor. Ik heb eerst een badge gemaakt met Web 2.0 Badges. Evil Eve is the wicked witch (from the North of South, dat vergeet ik elke keer) uit The Wiz. Op Genarator Blog zitten snuffelen en daar kwam ik Oprah-fy yourself tegen. Mijn hoofd in die van Oprah geplakt en zie daar... A new star is born :-) 
Bijschrift toevoegen

zaterdag 9 oktober 2010

Ding 6 en 7 Flickr

Deze week mijn best gedaan om met 23 dingen bezig te zijn, maar ik had nog 23 andere dingen bezigheden. Of had ik juist geen Flickr te doen?
Ik heb 1 foto geplaatst op Flickr. Dat is niet veel, maar de rest komt nog wel. Van het werkbezoek aan de nieuwe bibliotheek Almere heb ik  leuke foto's gemaakt. En ik heb foto's van andere mensen bekeken. Gaaf dat het allemaal mogelijk is. Op Almere (tags) gezocht en je ziet prachtige foto's van architectuur in Almere. Geen oud stadshart, gesticht in 1980, vorige eeuw, maar vol met nieuwe innovatieve gebouwen. Als je er van houdt. En ik hou er zo van.

Werkbezoek aan De nieuwe Bibliotheek Almere

Afgelopen week hebben we met 50 collega's de nieuwe bibliotheek in Almere bezocht.
Een mega bibliotheek, mooi, trendy, en heel veel boeken! Ik heb mijn ogen uitgekeken. Als klant zou ik daar vaak te vinden zijn. Lekker op zo'n bank hangen en lezen. Van vele populaire titels lagen er wel 3 ex. Veel nieuwe titels bijv. "Kwetsbaar" van Tatjana de Rosnay kon je zo lenen. Dat is toch heerlijk. Maar ja, ik heb begrepen dat Almere 
1,8 miljoen subsidie per jaar voor de collectie ontvangt. Misschien moet je als klant wat zoeken in de luwte en op de versafdeling. Maar dat went vast snel. Er liep wel weinig personeel. Het zijn grote afstanden die je moet afleggen. Rollerskatend tussen de kasten dat lijkt mij wel wat. Alleen struikel je dan wellicht over de vele mooie vloerkleden die overal in de bibliotheek te vinden zijn.